el Monkey's Blog

Design, Kunst en Websites

Banksy is boos

By elMonkeyCreativo | 29 april 2014 | 0 Comment

Banksy laat, afgezien van zijn kunstwerken, nauwelijks iets publiekelijk van zich horen. Het was daarom opmerkelijk toen er vorige week plotseling een statement van Banksy op zijn website verscheen, waarin hij zijn afschuw uitspreekt over veilingen van door hem gemaakte kunstwerken, die zonder toestemming of medewerking van de mysterieuze kunstenaar van de muren zijn gehaald.

Een aantal weken geleden verscheen er een opmerkelijk verhaal in de Britse media van een club-eigenaar in Bristol die in een kunstwerk van Banksy, dat gemaakt was op een muur vlakbij zijn club, een goudmijn zag. De man haalde het kunstwerk, Mobile Lovers, met een koevoet van de muur en stalde het vervolgens in zijn pand, waar bezoekers na een kleine vergoeding het werk van Banksy mochten bezichtigen.

De eigenaar van de club uit Bristol verkeerde in financiële problemen, en dacht dankzij het kunstwerk van Banksy in één klap zijn schulden af te kunnen gaan lossen. De gemeente Bristol, die lucht had gekregen van de illegale Banksy veiling, stak daar uiteindelijk een stokje voor en verplaatste het kunstwerk naar een museum elders in de stad.

De club-eigenaar uit Bristol is niet de enige die de woede van streetart-legend Banksy op zijn hals heeft gehaald. Zo is er ook the Sincura Group die via de website: Stealing Banksy, 7 werken te koop aanbieden, die vorig jaar door de kunstenaar in Londen op verschillende muren waren aangebracht. Volgens de Sincura Group zal wel een groot gedeelte van de opbrengst naar goede doelen gaan.

Niet alleen Banksy is woest om deze illegale veilingen, ook onder de liefhebbers van kunst en streetart wordt er verbolgen gereageerd op deze nieuwe tendens waarin mensen veel geld willen verdienen met kunstwerken van Banksy, die eigenlijk bedoeld zijn als gratis kunst voor iedereen. In Februari werd het bekende kunstwerk van Banksy; Kissing Coppers, op een Amerikaanse veiling verkocht voor 575.000 dollar! Het kunstwerk werd van een muur gehaald in Brighton.

TAGS

elMonkeyCreativo

Met passie voor websites, design en art!

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *