el Monkey's Blog

Design, Kunst en Websites

Google moet persoonlijke informatie verwijderen

By elMonkeyCreativo | 13 mei 2014 | 0 Comment

Het Europese hof heeft vandaag bepaald, in een zaak tegen Google, dat de zoekmachine verplicht is om zoekresultaten te verwijderen of aan te passen, als deze onterecht belastend zijn voor een peroon.

Een Spaanse burger had via het Europese Hof een zaak aangespannen tegen Google omdat bij het zoeken op zijn naam, een krantenartikel uit 1998 verscheen in de zoekresultaten, waarin vermeld stond dat de desbetreffende man schulden had. Volgens de Spanjaard was dit niet meer van toepassing en was deze informatie schadelijk voor zijn reputatie. Het Europese Hof stelde de eiser in het gelijk, waardoor Google vanaf heden dus verplicht kan worden om in soortgelijke situaties de zoekresultaten te verwijderen of aan te passen.

Personen die menen dat er onterecht belastende informatie over hun te vinden is via Google, kunnen een verzoek tot verwijdering of aanpassing van de zoekresultaten indienen bij de zoekmachine. In het geval dat Google dit weigert kan men dus vanaf nu proberen om via het Europese Hof alsnog de privacy-gevoelige informatie verwijderd te krijgen.

Google zelf is erg teleurgesteld in de uitspraak van het Europese Hof. De zoekgigant vreest overspoeld te gaan worden met dergelijke verzoeken. De behandeling en verwerking hiervan gaat volgens Google veel geld en mankracht kosten. Verder vindt Google dat de verplichting om de zoekresultaten aan te moeten passen neigt naar censuur.

TAGS

elMonkeyCreativo

Met passie voor websites, design en art!

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *