el Monkey's Blog

Design, Kunst en Websites

SEO?

By elMonkeyCreativo | 11 november 2014 | 0 Comment

SEO Spanje

SEO?

Veel mensen die een website willen laten maken hebben nog nooit van SEO gehoord. Sterker nog…veel mensen hebben het idee dat een mooie website vanzelf bezoekers aantrekt. Helaas werkt het allemaal niet zo simpel. Voor een succesvolle website heb je gerichte bezoekers nodig. Het design van een website kan bezoekers overtuigen, vertrouwen geven, en bezoekers tot actie doen overgaan (bv kopen of bestellen van producten of diensten). Maar met een mooie website alleen ben je er dus nog niet.

SEO, oftewel Search Engine Optimization, is bondig gezegd: het positioneren van je website in de zoekmachines (lees Google), en is een zeer effectieve manier om uw website de juiste bezoekers te bezorgen.

SEO Strategie

Er is geen kant en klare handleiding van SEO strategieën die je kunt nalopen om een website hoog in Google te krijgen. Google verandert namelijk continu de factoren die bepalen hoe hoog een website in de zoekmachine komt te staan. Dit doet Google om de kwaliteit van zijn zoekresultaten te waarborgen en om te voorkomen dat slimmerikken de resultaten met trucjes proberen te beïnvloeden.

In het verleden waren er genoeg maniertjes om een website hoog in Google te krijgen. Zo kon je in het verleden door het spammen van een website met duizenden zoekwoorden en het kopen van links naar websites de zoekmachine-gigant eenvoudig beïnvloeden. Google is dus continu bezig om dit soort trucjes te detecteren om er voor te zorgen dat wat er gezocht wordt ook echt wordt aangeboden in de zoekresultaten. Tegenwoordig is het misleiden van Google heel lastig. Websites die niet aan de wensen van Google voldoen en die zich schuldig maken aan dubieuze trucjes (Blackhat SEO) worden gestraft met onder andere dalingen in de rankings van de zoekresultaten, en in erge gevallen worden websites geband uit de zoekmachine.

Om vandaag de dag hoog te scoren met je website in Google is het belangrijk om een goede doordachte SEO strategie te hanteren. Het is belangrijk om Google te overtuigen van de kwaliteit van je website. Het belang van SEO wordt steeds meer duidelijk, zo zijn er vrijwel nauwelijks nog grote bedrijven te vinden die geen mensen in dienst hebben die zich fulltime bezig houden met SEO en online marketing. Ook SEO bedrijven die hun strategieën aanbieden schieten als paddestoelen uit de grond. Helaas zitten hier ook een hoop “rotte appels” tussen die misbruik maken van de onwetendheid van de meeste mensen over SEO, en op die manier veel geld verdienen.

El Monkey Creativo en SEO

Mocht je ooit met een SEO bedrijf in zee gaan, vraag dan altijd om referenties, betaal nooit grote bedragen vooraf en vraag om transparantie en om regelmatig inzicht in de SEO handelingen die het bedrijf hanteert om de website te positioneren. El Monkey Creativo is naast webdesign ook gespecialiseerd in SEO en kan u helpen om uw website hoog in Google te ranken met de juiste zoektermen die uw website “goede” bezoekers kunnen opleveren.

Ik begin een SEO project altijd met een analyse van de concurrentie en een gerichte analyse van de belangrijkste zoekwoorden in de niche/branche. Daarna wordt er een kritische blik geworpen op de website die gepositioneerd moet gaan worden en worden de vele “on page” aspecten nagelopen en waar nodig aangepast, die belangrijk zijn voor een goede indexatie van Google. Na deze stappen wordt er een SEO strategie bepaalt die er voor moet gaan zorgen om de website voor lange periode hoog in Google te krijgen. Tegenwoordig zijn onder andere het regelmatig actualiseren van een website, de bekendheid van de website op het internet, en een goede connectie met Social Media enkele factoren die de positie van een website in een zoekmachine kunnen verbeteren. Dit vergt dus in veel gevallen dagelijkse handelingen.

Veel mensen vragen regelmatig hoe lang het duurt voordat hun website hoog scoort in Google met de belangrijkste zoekwoorden. Op deze vraag is vaak geen antwoord te geven aangezien dit afhankelijk is van onder andere de concurrentie, de niche/branche van de website, en een bepaalde dosis van geluk. Trap dus nooit in kreten van veel SEO bedrijven die uw nummer 1 posities beloven! Dit neigt vaak naar Blackhat SEO en kan u op de lange termijn een hoop ellende bezorgen!

Belangrijk zijn referenties en resultaten van projecten die de SEO bedrijven of SEO experts kunnen laten zien. Een handige tip is om het SEO bedrijf in Google te zoeken met verschillende zoekwoorden waarmee het bedrijf te vinden zou moeten zijn in de zoekmachine.

SEO Costa del Sol

Niet om het een of ander…maar als je bijvoorbeeld zoekt in Google.nl (De resultaten van de Nederlandstalige Google verschilt met bijvoorbeeld de resultaten van de Duitse Google.de) op: Webdesigner Spanje of Webdesign Costa del Sol, zul je zien dat mijn website op de eerste positie staat!

SEO resultaten el Monkey

Ik kan je nog meer referenties geven van succesvolle SEO projecten, en net zoals met mijn werk als webdesigner ben ik altijd van de open en duidelijke communicatie. Ik hanteer geen vaste prijzen voor mijn SEO werk, aangezien de ene website makkelijker is te positioneren dan de andere, en ook de branche van de website een rol speelt bij het bepalen van de SEO kosten. Mocht u interesse hebben in mijn SEO werk neem dan via onderstaande link vrijblijvend contact met mij op.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

TAGS

elMonkeyCreativo

Met passie voor websites, design en art!

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *